EHBO cursus

De meeste ongevallen gebeuren in en om het huis. Het kan ons allemaal overkomen, niet alleen bij de buren. Ook buitenshuis gaat er wel eens wat mis, bijvoorbeeld op het werk, de speelplaats, tijdens het sporten. Weet u wat u moet doen in zo’n situatie?

Zodra het weer mag starten we bij voldoende deelname een nieuwe cursus EHBO . De cursus zal bestaan uit 12 avonden dit is exclusief 1 examen avond, de kosten hiervoor zijn €235,=. Alle lesavonden vinden plaats in ons Verenigingsgebouw aan de Zwarteweg 77A 1431 VJ AALSMEER (achterzijde brandweerkazerne)
De lesavonden zijn van 19:30 tot 22:00 uur.

De opleiding wordt afgesloten met een examen. U wordt wegwijs gemaakt in het herkennen van letsels na een ongeval, maar ook de kenmerken van lichamelijke aandoeningen, bijvoorbeeld hartfalen, beroerte, suikerziekte, worden u geleerd; en wat is dan de eerste hulp.

U krijgt een gedegen opleiding inclusief reanimatie en het bedienen van een Automatische Externe Defibrillator (AED). Er wordt gewerkt met een LOTUS (landelijke organisatie tot uitbeelding van slachtoffers). De cursus wordt in december afgesloten met een examen. U kunt dus voor de kerst het EHBO-diploma behalen.

Heeft dit uw belangstelling gewekt schrijf dan nu in, of voor meer informatie neem contact op met ons, tel.: 06 44562378 E-Mail: opleiding@ehboaalsmeer.nl

Inschrijven EHBO cursus

Vergoeding zorgverzekeraar

EHBO cursus volgen ? Dit vergoedt je zorgverzekering

Wil een EHBO-cursus gaan volgen? Goed om te weten dat je zorgverzekering mogelijk (een deel van) de kosten vergoedt. Er zijn veel zorgverzekeraars die vanuit een aanvullende verzekering een bedrag vergoeden voor een EHBO-cursus.

Vergoedingsoverzicht per zorgverzekeraar

Wat er precies vergoed wordt, verschilt per zorgverzekeraar. Bekijk hier een overzicht van de vergoedingen voor een EHBO-cursus. Zo kun je in een oogopslag zien wat je verzekeraar  vergoedt. Bij de meeste verzekeraars ligt dit tussen de 100 en 200 euro per jaar.

Informeer bij je zorgverzekeraar

Niet alle zorgverzekeraars geven concreet aan dat ze een EHBO-cursus vergoeden. Ze vergoeden dan een bedrag voor gezondheidscursussen en preventieve cursussen in het algemeen. Een EHBO-cursus valt hier ook onder. Bekijk wel voor de zekerheid wat hierover in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat. Of neem contact op met je zorgverzekeraar om het na te vragen.

Bron: Independer

Overzicht vergoeding zorgverzekeraar

*Disclaimer: EHBO vereniging Aalsmeer heeft geen enkele relatie met Independer, het overzicht is puur ter informatie voor (potentiële) cursisten. Het overzicht is inhoudelijk niet gecontroleerd door de EHBO vereniging Aalsmeer.